Y-8A 1926 Morris Cowley Bullnose










 


 


 


Na podrobné tabulky s variantami modelu >>> KLIKNI ZDE.


 


Měřítko 1/50       Vyráběn v letech 1958-1961


 

Dostupnost: Všechny varianty jsou dostupné jako jiná standardní „áčka“ z padesátých let. 

Přestože byl model ze začátku přijat ve Velké Británii relativně příznivě, hlavně v zahraničí se příliš neprodával. Lesney ho proto vyráběl z yesteryearů nejkratší dobu, jen 4 roky. Y-8A proto není zas tak často k sehnání. Model Morrisu Cowley také nebyl moc atraktivní na vystavování, takže často skončil jako oběť dětských her. Proto jsou stoprocentně zachovalé exempláře Y-8A poměrně obtížně sehnatelné. haha 



Za krátkou dobu své výroby nestihl mít Y-8A skoro žádné varianty. Jsou to vlastně jen starší verze s lisovanými a novější s nýtovanými osičkami. Na oba druhy osiček se montovaly leskle stříbrná, a nebo tmavší kovová kola. V posledním roce výroby se objevila trochu tmavší barva karoserie.

Žádná z verzí Y-8A není výjimečně vzácná, všechny mají stejně vysoké hodnocení jako standardní dnes už obtížněji sehnatelná „áčka“. Jednou výjimečností se ale Morris Cowley přece jen honosí. Jako jedinému modelu Yesteryear se mu totiž dá něco otevřít. Je to víko zadního kufru, kde je znázorněna nouzová sedačka pro spolujezdce.

 


Na podrobné tabulky s variantami modelu >>> KLIKNI ZDE.


 


 

 







Všechny texty a fotografie podléhají autorským právům a je možné je použít jen s písemným souhlasem serveru: www.diecast.cz .

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *