Diorama 1/43 závodní dráhy Gilmore Stadium 1934-1950 California


Model stadionu může stát mimo vitrínu, protože diorama škvárové dráhy patinu dokonce potřebuje. Je ale lehce omyvatelný. GMP dodával k dioramatu kovové závodní vozy kategorie Midget v měřítku 1/43 se sundávacími kapotami a nádherně provedenými podvozky a motory. K tomuto dioramatu se jich vyráběly dva typy dohromady v pěti různých barevných kombinacích. Na obrázku je jeden z nich na přívěsu. Pro diorama jsou tyto velké „motokáry“ profesionálně „zašpiněné“, v jiných sériích s jinými barevnými kombinacemi jsou čisté.


Model je už v Americe k dostání velice zřídka v ceně kolem 100 dolarů. Série tří závodních aut Midget 1/43 stojí kolem 50 dolarů a velká série pěti vozů kolem 80 dolarů. Samostatné závodní vozy se v malých specializovaných obchodech seženou tak za 25 dolarů. Model i motokáry máme na výměnu.



V dioramatu štěrkové závodní dráhy Gilmore Stadium (GMP) je 1940 Ford Sedan Delivery (Brooklin) a za ním na přívěsu (GMP) motokára Midget (GMP). Za dioramatem stojí zleva nahoře 1953 Buick Skylark (Franklin Mint), 1953 Oldsmobile Fiesta (Brooklin) a 1950 Ford Woody (Franklin Mint). Trochu vpředu stojí 1941 Ford Sedan Police (Fleer) a vpravo je 1950 Chevrolet 3100 Pickup (Hongwell). Všechny automobily se začátkem padesátých let v Americe mohly potkat. Větší znalec pozná snad jen to, že přívěs GMP bohužel pochází z devadesátých let.


-ax-


Všechny texty a fotografie podléhají autorským právům a je možné je použít s uvedením linku na server www.diecast.cz u každé fotografie nebo citace. Jinak jen se souhlasem www.diecast.cz .

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *