1949 Ford Custom Convertible – Minichamps 1/43

 



Měřítko, výrobce, rok vydání: 1/43, Minichamps, 2003 


Popis modelu: Model ze zvláštní edice k 100. výročí založení automobilky Ford. Barva maroni je přesně podle vzorníku Ford z roku 1949. Superprecizní provedení, které řadí tento model ke světové špičce detailu a autenticity. Jedinou pihou na kráse je snad jen to, že má namísto státní poznávací značky napsaný rok výroby – to ale souvisí s tím, že jde o výroční sérii. Kovová karoserie a plastovými chromovanými nárazníky, čelní maskou a blinkly. Čelní světla a zadní světla z „skleněná“ z plastu. Docela solidně zpracovaný podvozek s barevným výfukem a blokem motoru.


 


Celá série Minichamps ke 100. výročí Ford Motor Company měla ve verzi pro Spojené státy 10 nebo 12 modelů výhradně amerických automobilů Ford, Lincoln a Mercury. Verze pro Evropu obsahovala i pár evropských Fordů s levostranným řízením. V Americe se série prodávala také pod značkou Darbury Mint a měla jako bonus nekrytou poličku pro všechna auta.



 



 



 


Všechny texty a fotografie podléhají autorským právům a je možné je použít jen s písemným souhlasem serveru www.diecast.cz.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *