Změny v článcích o yesteryearech po vydání Velké knihy o modelech MATCHBOX Yesteryear 1956-72

 

Ukázka první části tabulky modelu Y-5B Bentley z nové publikace Velká kniha o modelech MATCHBOX Yesteryear 1956-72. Například oproti anglické „Bílé knize“ Yesteryear Book je tato tabulka v české publikaci rozšířená hlavně o variantu bez výřezu v zadní části karoserie, kterou MICA nezaznamenala (omluvte horší kvalitu scanu),

Nová česká publikace o yesteryearech přinesla zatím největší množství informací o tomto královském sběratelském oboru. Kniha je výsledkem téměř pětileté práce autorů a desítek spolupracovníků ze tří kontinentů. Texty, profesionální studiové fotografie ani tabulky z této knihy nebudeme přenášet na web, protože nám to neumožňují autorská práva. Začneme se navíc věnovat práci na novém knižním projektu.

Čtenáři nové české knihy o yesteryearech najdou mnoho nedostatků, zastaralých informací a někdy i chyb i ve starších článcích na našem webu. Tyto články jsme se nicméně rozhodli na webu Diecast.cz ponechat. Laikům poskytnou aspoň rámcovou představu o tomto krásném sběratelském oboru a pro sběratele budou ukázkou toho, co se kdysi o yesteryearech psalo.

Na našem webu budeme samozřejmě publikovat řadu dalších informací a článků. Budeme vás také informovat o přípravě nových projektů.

Tým Diecast.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *