Roční výročí Českého nezávislého fóra kovových modelů

 








Měřítko 1/18

Fóra zaměřená na jiná odvětví jako plastové  nebo železniční modelářství a podobně, tu již byla a měla velkou návštěvnost. Pravé fórum pro kovové modely zde bohužel chybělo. Existovaly sice více či méně úspěšné pokusy o diskuze různých prodejců modelu, ale nevedlo to k dobrým výsledkům. Buďto byl prodejce příliš malý a měl malou návštěvnost, nebo pravidla fórum svazovala natolik, že některé témata, například o konkurenčních cenách a podobně byla tabu, což bylo škoda. Proto jsem se po dohodě s několika sběrateli rozhodl založit vlastní české fórum, které bude nezávislé a volně dostupné všem sběratelům. Založeno bylo na bezplatném FREE hostingu a je placeno z reklam na spodním banneru. Postupně se měnily sekce podle toho, jak se diskuze vyvíjela a nyní jeden rok od založení má již 253 registrovaných členů, 8863 příspěvků, a celkový počet jednotlivých návštěv přesáhl neuvěřitelné číslo 1026800.

 






Měřítko 1/43

Největší zájem je o kovové modely aut a to ve dvou hlavních měřítkách: 1/18 a 1/43. Ale také ostatní sekce si našly svou návštěvnost. Sběratelé modelů Matchbox se zatím mnoho neprojevují, ale doufám, že se nenechají zahanbit, protože jejich svět je vzor pro nás ostatní.


Tímto článkem bych chtěl poděkovat všem za jejich příspěvky, podporu, ale i třeba snahu něco napsat, nafotit a probrat s ostatními a nenechat si zajímavé informace jen pro sebe… Těším se i na Vás, kteří jste nás ještě nenavštívili. Bez registrace můžete plně číst tyto sekce:


 



  • Kovové modely 1/12

  • Kovové modely 1/18

  • Kovové modely 1/24

  • Kovové modely 1/43

  • Kovové modely 1/64, 1/72, 1/87

  • Kovové modely motocyklů

  • Kovové modely letadel







Měřítko 1/18

Ostatní sekce jako České a zahraniční e-shopy, Bazar, Pokec, Veletrhy a výstavy a jiné jsou přístupné až po jednoduché registraci a ověření adminem, Bráníme se tak záplavě spamů.

První rok byl velký křest ohněm, zda bude mít pro sběratele toto fórum smysl a zda celkové úsilí nepřijde vniveč. Snad se povedlo, za Vaše podněty a názory budu rád, jak prostřednictvím fóra, tak i na můj e-mail a těším se na všechny nové členy.

 


 


 


Fórum kovových modelů:  http://modely.xforum.cz/


 


 


 


 


                                                                    Text: BaRT, Foto: členové Dali, Leon, Sva57

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *